SaSu    

Maastokuvaus

Aluemestaruuskilpailut kisataan Tervaruukinsalon suppaharjanteilla Varkaus- Pieksämäki tien eteläpuolella. Kisakeskuksena toimii StoraEnson kämppä järven rannalla.

Maasto on pääosin hyväkulkuista, mutta välillä pienipiirteistä, jossa teräväpiirteiset supat ja harjanteet vuorottelevat. Puusto on pääosin nuorehkoa mäntymetsää ja metsänhoidolliset toimenpiteet on harvennushakkuita. Välillä radat kulkevat myös tasaisilla maastonosilla.

Maastossa on paikka paikoin hakkuujätettä, joka hidastaa hieman etenemistä. Metsäkoneurista on vain selvimmät poimittu kartalle. Katajikko on paikoin niin runsasta, että kartoittaja on poiminut tuuheimmat alueet pystyviivalla kartalle. Maastopohja on välillä myös hieman kivinen.

Osassa alueella maastossa on myös heikkoja Fin-5 2002 rastiviikon uria jotka helpottavat etenemistä. Uria ei ole täydennetty karttaan.

Kartta on Jussi Silvennoisen ja Kristian Liljeströmin valmistama sekä Raimo ja Juha Kettusen täydentämä ja se on tasalaatuinen. Maastomuodot on saatu kuvattua hyvin esille pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Vaaleanvihreät ovat paikoitellen suhteellisen hyväkulkuisia nuorissa mäntytaimikoissa.

Radat ovat suunnistuksellisesti ja fyysisesti vaativat.

Onnea matkaan!

SaSu