Kansalliset 12-13.6.2010

SaSun kansalliset 12-13.6.2010

KILPAILUOHJEET
Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä järjestäjien ohjeita.

PÄÄTOIMIHENKILÖT
Kilpailunjohtaja Janne Sutinen
Ratamestari Hannes Loikkanen, lasten radat Matti Huuhka
Valvoja Jari Sihvonen JuvU
Lähtö Timo Natunen
Maali Juha Kettunen
Tulospalvelu Kari Pikkarainen

TUOMARINEUVOSTO
Puheenjohtaja: Kimmo Kettunen, SäynSa
Jäsen: Reetta Heiskanen, SaRa
Jäsen:

PAIKOITUS
Opasteen mukaan enintään 500 m kilpailukeskusta.

KILPAILUAINEISTO
Kilpailunumerot ovat kilpailukeskuksessa mallirastin ja Emit-nollaleimasimen luona tulostaulun vieressä, mistä jokainen ottaa itse numeronsa. Numerot kerätään pois maalissa molempina päivinä. Emit- tarkistuslipukkeet löytyy samasta paikasta. Niihin on kirjoitettava oma kilpailunumero.
Tarkasta vielä, että Emit-kortin numero on oikein lähtöluettelossa. Vuokratut Emit-kortit saa kilpailukansliasta.

KARTTA JA RASTIMÄÄRITTEET
Kilpailukartta suunnistuskartta 1:10 000, käyräväli 5 m, tulostus 6/2010, Mapline Oy.

Kartta on muovisuojuksessa.
Karttojen koko: lauantaina kaikissa sarjoissa A4, sunnuntaina RR- ja TR-sarjat A4, muissa sarjoissa A3. Rastimääritteet ovat kilpailukartoissa, irrallisia määritteitä ei ole saatavana.

MAASTO
Kilpailumaasto on pääosin harju/suppamaastoa, jossa kulkukelpoisuus on hyvä. Maastossa on runsaasti polkuja ja ajouria etenkin kilpailukeskuksen lähiympäristössä. Heikkoja ajouria ei ole piirretty karttaan. Kilpailualueella on kaksi nauhalla erotettua kiellettyä aluetta, joista toinen on parkkialueena ja toinen taimikko. Kielletyille alueille samoin kuin viljellyille pelloille (pisterasteri) meno on ehdottomasti kielletty.

RASTIT
Mallirasti on tulostaulun luona. Mallirastin vieressä on EMIT – nollain, jolla voi tarkastaa kortin toiminnan.

LÄHDÖT
Lähtöön on matkaa lauantaina noin 1200 m ja sunnuntaina noin 1300 m. Lasten lähtö tapahtuu aikuisten kanssa samasta paikasta.
Ensimmäisten lähtö on klo 11.00.

Lähdöissä käytetään lähtöporrastusta seuraavasti:

MAALI
Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin. Maaliviivalla suoritetaan EMIT – leimaus, jolloin ajanotto päättyy. Maaliviivalla on 2 leimasinta. Kilpailijat siirtyvät maalikarsinassa eteenpäin maaliintulojärjestyksessä. Seuraavaksi luetaan EMIT – kortin tiedot tuloslaskentaan, leimat tarkistetaan ja poistetaan tarkistuslipuke. Kilpailija saa rastiväliaikalipukkeen Emit-printteriltä. Karttoja ei kerätä pois maalissa. Järjestäjät toivovat, etteivät maaliin tulleet kilpailijat näytä karttaa maastoon vielä lähtemättömille kilpailijoille. Hylkäysselvittelyt välittömästi maaliintulon jälkeen ratamestarin kanssa.

RASTIREITTI
Merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella nauhalla.. Rastireittiläisiä ei hylätä puuttuvasta tai virheellisestä leimasta, vaan aikaan lisätään 10 min/rasti.

KESKEYTTÄNEET
Kilpailijat saapuvat normaalisti maaliin. Jos tämä ei ole mahdollista, keskeyttämisestä on välittömästi ilmoitettava maaliin.

KIELLETYT ALUEET
Karttaan ja maastoon merkityt alueet.

PESEYTYMINEN, PUKEUTUMINEN JA WC
Naisten peseytymispaikka kilpailukeskuksessa, miesten peseytyminen Kolmajärven uimarannalla matkaa 800 m.

KISARAVINTOLA
Kilpailukeskuksessa koulun tiloissa.

ENSIAPU
Kilpailukeskuksessa.

PALKINNOT
Palkittavat ilmoitetaan erillisessä listassa tulostaulun vieressä sunnuntaina. Palkinnot jaetaan heti kunkin sarjan tulosten selvittyä kuulutuksen ohjeiden mukaisesti yhteistulosten perusteella.

Hyvää kilpailumieltä!
Savon Suunta ry