Kansalliset 11.6.2016

SaSun 60 v juhlakansalliset 11.6.2016

KILPAILUOHJEET
Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä järjestäjien ohjeita.

PÄÄTOIMIHENKILÖT
Kilpailunjohtaja Ari Pylkkänenn
Ratamestari Hannes Loikkanen, lasten radat Timo Natunen
Valvoja Antti Turkki Ora
Kilpailukeskus Pekka Lehtiniemi
Lähtö Janne Sutinen
Maali Hannu Sihvonen
Tulospalvelu ja tiedotus Seppo Tossavainen

TUOMARINEUVOSTO nimetään 10.6.2016
Puheenjohtaja: ?
Jäsen: ?
Jäsen: ?

PAIKOITUS
Opasteen mukaan kilpailukeskuksessa.

KILPAILUAINEISTO
Kilpailunumerot ovat kilpailukeskuksessa mallirastin ja Emit-nollaleimasimen luona infon vieressä. Jokainen ottaa itse numeronsa lähtöluettelon mukaisesti. Numerot kerätään maalissa pois. Emit-tarkistuslipukkeet löytyvät samasta paikasta. Niihin on kirjoitettava oma kilpailunumero.

Tarkasta vielä, että Emit-kortin numero on oikein lähtöluettelossa. Ilmoita mahdolliset muutokset infoon ennen lähtöä. Vuokratut Emit-kortit saa infosta.

KARTTA JA RASTIMÄÄRITTEET
Kilpailukartta s
uunnistuskartta 1:10 000 käyräväli 5 m, tulostettu kartta 6/2016, koko lapset 10-12 v A5, muut sarjat A4, muovisuojuksessa. Rastimääritteet ovat kilpailukartoissa.

MAASTO
Kilpailumaasto on tyypillistä Saimaan ranta-aluetta. Koekeuserot ovat kohtalaiset ja alueella on paljon jyrkänteitä. Kielletyille alueille samoin kuin viljellyille pelloille meno on ehdottomasti kielletty.

RASTIT
Mallirasti on kilpailukeskuksessa infon vieressä. Mallirastin vieressä on EMIT – nollain, jolla voi tarkastaa kortin toiminnan.

LÄHDÖT
Lähtöön on matkaa 1,6 km. Lasten lähtö tapahtuu aikuisten kanssa samasta paikasta.
Ensimmäisten lähtö on klo 11:00.

Lähdöissä käytetään lähtöporrastusta seuraavasti:

JUOMAPAIKKA
On pidemmillä radoilla karttaan merkityssä kahdessa kohdassa kylätiellä. Tarjolla on vettä.

MAALI
Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin. Maaliviivalla suoritetaan EMIT – leimaus, jolloin ajanotto päättyy. Maaliviivalla on 2 leimasinta. Kilpailijat siirtyvät maalikarsinassa eteenpäin maaliintulojärjestyksessä. Seuraavaksi luetaan EMIT – kortin tiedot tuloslaskentaan, leimat tarkistetaan ja poistetaan tarkistuslipuke. Sitten emit -kortti luetaan varmistusjärjestelmään ja seuraavaksi kilpailija saa halutessaan rastiväliaikalipukkeen Emit-printteriltä. Karttoja ei kerätä pois maalissa. Järjestäjät toivovat, etteivät maaliin tulleet kilpailijat näytä karttaa maastoon vielä lähtemättömille kilpailijoille reilun kilpailuhengen mukaisesti. Hylkäysselvittelyt välittömästi maaliintulon jälkeen itkumuurilla ratamestarin kanssa.

RASTIREITTI
Merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella nauhalla.. Rastireittiläisiä ei hylätä puuttuvasta tai virheellisestä leimasta, vaan aikaan lisätään 10 min/rasti.

KESKEYTTÄNEET
Kilpailijat saapuvat normaalisti maaliin. Jos tämä ei ole mahdollista, keskeyttämisestä on välittömästi ilmoitettava tuloslaskentaan maalin vieressä.

KIELLETYT ALUEET
Karttaan ja maastoon merkityt alueet.

PESEYTYMINEN, PUKEUTUMINEN JA WC
Naisten ja miesten peseytymispaikka on kilpailukeskuksessa opasteiden mukaisesti. Pukeutuminen kenttäolosuhteissa ja bajamajavessat ovat kilpailukeskuksessa.

KISARAVINTOLA
Kilpailukeskuksessa.

ENSIAPU
Kilpailukeskuksessa maalin lähellä.

PALKINNOT
Palkinnot voi noutaa infosta tulosten selvittyä. Tämä ja palkitut ilmoitetaan kuulutuksella ja tussikirjoituksella tulosliuskoissa. Sarjojen voittajat palkitaan, paitsi H21A:ssa kolme parasta, koska osanottajia on eniten.
H/D14 ja nuoremmat palkitaan kaikki. Loput palkinnot arvotaan kaikkien sarjojen kesken.

Hyvää kilpailumieltä!
Savon Suunta ry