Savo-Rogaining 18.4.2010

Kilpailuohjeet (päivitetty 14.4)

Sawo-Rogaining, 18.4.2010 Varkaus

Kilpailukeskus

Sawo-Rogaining -suunnistuksen kilpailukeskuksena toimii Varkauden jäähallit Kämärillä. Opastus kilpailukeskukseen valtatie 23 ja Rehnströminkadun risteyksestä, matkaa kilpailukeskukseen 200m .

Pysäköinti

Autojen pysäköinti tapahtuu jäähallien parkkipaikalla jäähalleja vastapäätä. Muualle Kämärin alueelle pysäköinti kielletty!

Huolto kisan aikana

Kilpailun aikana joukkueet voivat huoltaa itseään omalla autolla parkkipaikalla tai järjestäjien varaamalla asfalttipohjaisella huoltoalueella. Ulkopuolisen huoltoavun vastaanottaminen kielletty, reitin varrelle osuvia kauppoja tms saa käyttää. Järjestäjien puolesta ei kilpailukeskuksessa ole huoltoa. Maastossa on 3 juomarastia (lähteitä) sekä vesipiste Teboil-huoltamolla (merkitty karttaan juomapisteenä ja maastoon rastilipulla)

Rekisteröinti

Joukkueiden tulee rekisteröityä kilpailukeskuksen infopisteessä kilpailupäivänä klo 8.30 lähtien. Rekisteröityessä tulee joukkueella olla jokaisen joukkueen jäsenen allekirjoittama vastuuvapautuslomake. Alle 18 v osallistujilta tarvitaan myös huoltajan allekirjoitus!. Lomaketta vastaan jaetaan kilpailunumerot, hakaneulat, karttamuovi, ruokaliput, karttaliput, etukäteen varatut lainaemit-kilpailukortit yms

Aikataulu

Sunnuntai 18.4.2010

8.30-18.30 Kisatoimisto avoinna
8.30 – 12.30 Rekisteröinti
9.00-10.30 Karttojen jako 6 h ja 4 h sarjoissa

11.00 Kilpailun lähtö 6 h ja 4 h sarjoissa

11.30-12.15 Karttojen jako 2 h sarjassa

12.30 Kilpailun lähtö 2 h sarjoissa

14.30 maali sulkeutuu 2 h sarjoissa

15.00 maali sulkeutuu 4 h sarjoissa

15.00-18.00 ruokailu

17.00 maali sulkeutuu 6 h sarjoissa

18.00 Palkintojen jako 6 h sarjoissa

18.25 kilpailukeskus sulkeutuu

18.30 jäähallin ovet menevät lukkoon

Kartta

Kilpailukartta on suunnistuskartan pienennös (IOF:n viralliset karttamerkit), jonka mittakaava on 1:30.000. Käyräväli 5 metriä. Karttaan on päivitetty olennaiset muutokset vuosien 2009 ja 2010 aikana. Kukin joukkueen jäsen saa omat karttansa ja kartan suojamuovin (A3). Kartan koko 13" X 19"

Kartan kuvaustarkkuus vaihtelee alueittain, osalla alueista tehty vain alustava suunnistuskartoitus, toisaalta valtaosin kartta pohjautuu huolellisesti tehtyihin suunnistuskarttoihin. Olennaisilta osin rastien läheisyydessä kartan taso vastaa laadukasta suunnistuskarttaa.

Kielletyt alueet

Rata

Kilpailujoukkueet saavat valita reittinsä vapaasti. Maastossa on kaikkiaan 43 rastia.

Reitin suunnitteluun kannattaa käyttää runsaasti aikaa. Reitinsuunnittelu kilpailukeskuksen sisätiloissa on kielletty.

Kilpailumaastossa on paljon korttelialueita, mutta rastit on useimmiten sijoitettu puistoalueille ja kaupungin reunamilta löytyville jopa korpimaisille metsäalueille. Kulkukelpoisuus valtaosin erinomainen, metsäautoteillä ja maastossa kevään tulo saattaa vaikuttaa voimakkaasti kulkunopeuteen. Ojissa ja maastossa saattaa paikoin olla runsaasti vettä. Korkeuserot ovat maltilliset, korkeuseroa n. 60 m.

Rastit

Rastit on merkitty oranssi-valkoisella rastilipulla. Lisäksi rasteilla on emit-leimasin. Rasteilla on myös pieni vanerinpala rastiprikkana, jos leimasinta ei löydy, voi siitä varmistaa olevansa oikeassa paikassa. Ilmoitathan välittömästi kisajärjestäjille ilkivallasta rastilla. P 040-1895407.

Lähtöalueella on mallirasti.

Rastit on numeroitu 20 -99. Kaksinumeroisen rastin ensimmäinen numero ilmaisee rastin pistearvon. Esimerkiksi 24 antaa 2 pistettä ja rasti 71 on 7 pisteen arvoinen. Maastossa olevat juomarastit on merkitty rastimääritteisiin. Juomarastit ovat lähteitä, joista vesi valuu putkesta. 1 juomarasti on avolähde, jossa kauha vedenottoa varten. Peseytyminen juomarasteilla ehdottomasti kielletty!

Leimaus

Kilpailussa käytetään emit-leimausjärjestelmää. Emit-kilpailukortti tulee nollata lähdössä ja leimata jokaisella rastilla, jonka pisteet joukkue haluaa hyväkseen. Kaikkien joukkueen jäsenten on kosketettava rastilippua tai leimasinta!

Joukkueet ovat vastuussa siitä, että he nollaavat emit-kilpailukorttinsa lähtöalueelle mennessä. Kadonneesta lainaemit-kortista perimme 55 €.

Rasteilla käynti ja reitillä kulku

Joukkueen jäsenten tulee liikkua koko kilpailun ajan yhdessä eli alle 20 metrin etäisyydellä toisistaan. Joukkueiden käyttäytymistä valvotaan. Kilpailijat eivät saa levätä alle sadan metrin etäisyydellä rastipisteestä, ellei rasti ole myös juomarasti. Kilpailijat eivät saa turmella rastia, vesipistettä tai mitään muuta järjestäjien pystyttämää rakennetta. Liikennesääntöjä on ehdottomasti noudatettava, myös liikennevaloja! Roskaaminen johtaa joukkueen hylkäämiseen. Kilpailun aikana tarvittavia varusteita ei saa viedä maastoon etukäteen ja kaikki maastoon viedyt tarvikkeet tulee tuoda maaliin tai huoltoalueelle. Polkupyörän väliaikainen jättäminen reitin varrelle sallittu, mutta lähdössä ja maalissa se on oltava kaikilla joukkueen jäsenillä mukana.

Lähtö

Lähtö tapahtuu yhteislähtönä nauhalla rajatulta lähtöalueelta kilpailukeskuksesta, jonne kaikki joukkueen jäsenet kokoontuvat hyvissä ajoin ennen lähtöä. Emit-kortin nollaus tehdään lähtökarsinaan mentäessä, nollaus aloitetaan 20 min ennen lähtöä ja lopetetaan 3 min ennen lähtöä. Kilpailijat saavat lähteä haluamaansa suuntaan lähtöalueelta lähtömerkin jälkeen. Varaslähdön ottaneet joukkueet hylätään.

Maali

Maali kilpailukeskuksessa. Kilpailijoiden tulee saapua maaliin yhtä aikaa niin, että emit-kortin haltija tulee jonossa viimeisenä ja leimaa maalileimasimessa. Tämä leimaus määrittää joukkueen maaliintuloajan. Maaliin tulee saapua viimeistään:
klo 14:30:00 mennessä (2 h sarja)
klo 15:00:00 mennessä (4 h sarja)
klo 17:00:00 mennessä (6 h sarja).

Kustakin alkavasta myöhästymisminuutista rangaistaan yhdellä sakkopisteellä. 15 minuutin myöhästyminen johtaa hylkäämiseen.

Pakolliset varusteet

Turvallisuuden takaamiseksi joukkueilla tulee olla mukanaan toimiva matkapuhelin vesitiiviisti pakattuna ja ensiapupakkaus, jossa on ainakin ensiside tai kaksi sideharsorullaa, laastaria ja urheiluteippiä. Lisäksi jokaisella kilpailijalla tulee olla juomapullo tai -pussi sekä pipo ja tuulenpitävä takki. Polkupyöräsarjassa kypärä pidettävä päässä koko kilpailun ajan.

Ensiapu

Joukkueilla tulee olla ensiapupaketti, ks. Pakolliset varusteet.

Onnettomuustilanteet

Mikäli joukkueelle sattuu maastossa onnettomuus, tulee siitä ilmoittaa puhelimitse kilpailun järjestäjille mahdollisen lisäavun toimittamiseksi onnettomuuspaikalle. Mikäli onnettomuus aiheuttaa välitöntä hengenvaaraa, tulee apua soittaa yleisestä hätänumerosta 112. Mikäli kyseessä on pienempi onnettomuus, tavoitat järjestäjät numerosta 040-1895407. Joukkueiden tulee tallentaa tämä kilpailun aikana mukanaan kantamaansa matkapuhelimeen. Myös mahdolliset tekniset ongelmat, esimerkiksi rasteille tehty ilkivalta tulee ilmoittaa tähän numeroon.

Peseytyminen

Kilpailukeskuksessa on kilpailun jälkeen peseytymismahdollisuus jäähallin pukeutumistiloissa alakerrassa. Pukuhuone 1 on varattu naisille sekä 2 miehille

Ruokailu kisan jälkeen

Kisan päättymisen jälkeen tarjoillaan ruokaa rekisteröinnissä saatua lippua vastaan

Palkintojenjako

6 h sarjojen palkinnot jaetaan n. klo 18 tulosten selvittyä. Muissa sarjoissa palkinnot arvotaan osallistujien kesken, voittajien nimet julkaistaan listalla kilpailukeskuksessa kisan jälkeen, palkinnot noudettavissa infosta kilpailunumeron esittämällä. Palkintoja ei jälkeenlähetetä!