Savo-Rogaining 28.5.2011

Kilpailuohjeet

Sawo-Rogaining 28.5.2011 Joroinen

Kilpailukeskus

Sawo-Rogaining -suunnistuksen kilpailukeskuksena toimii Hotelli Joronjälki Joroisten keskustasta. Opastus kilpailukeskukseen valtatie 5 Joroisten liittymästä, josta n.200 m kilpailukeskukseen. Kilpailukeskuksen urheilukauppa on avoinna aamulla. Hotellin ravintolasta ostettavissa kahvia, pullaa yms.

Pysäköinti

Autojen pysäköinti tapahtuu hotellin parkkipaikalla.

Huolto kisan aikana

Kilpailun aikana joukkueet voivat huoltaa itseään joko järjestäjien varaamalla huoltoalueella tai omalla autolla parkkipaikalla. Ulkopuolisen huoltoavun vastaanottaminen kielletty, reitin varrelle osuvia kauppoja tms saa käyttää. Järjestäjien puolesta ei kilpailukeskuksessa ole huoltoa. Maastossa on 3 juomarastia (lähteitä tai vesiastioita) merkitty rastimääritteisiin juomarasteina.

Rekisteröinti

Joukkueiden tulee rekisteröityä kilpailukeskuksen infopisteessä kilpailupäivänä klo 7.30 -10.30 välisenä aikana. Rekisteröityessä tulee joukkueella olla jokaisen joukkueen jäsenen allekirjoittama vastuuvapautuslomake. Alle 18 v osallistujilta tarvitaan myös huoltajan allekirjoitus!. Lomaketta vastaan jaetaan kilpailunumerot, hakaneulat, karttamuovi, ruokaliput, karttaliput, rastimääritteet, etukäteen varatut lainaemit-kilpailukortit yms

Aikataulu

Lauantai 28.5.2011

7.30 kisatoimisto aukeaa
7.30-10.30 Rekisteröinti
8.30 Karttojen jako
11.00 Kilpailun lähtö
15.00 maali sulkeutuu 4 h sarjoissa
19.00 maali sulkeutuu 8 h sarjoissa
14.30-20.00 ruokailu
n.19.30 Palkintojen jako 8 h sarjoissa (tulosten selvittyä)

Kartta

Kilpailukartta on suunnistuskartan pienennös (IOF:n viralliset karttamerkit), jonka mittakaava on 1:20.000. Käyräväli 5 metriä. Karttaan on päivitetty olennaiset muutokset vuosien 2010 ja 2011 aikana. Kukin joukkueen jäsen saa omat karttansa ja kartan suojamuovin (A3) sekä rastimääritteet. Karttoja on 2 kpl A3, jotka limittyvät hieman.

Kartan kuvaustarkkuus vaihtelee alueittain, osalla alueista tehty vain alustava suunnistuskartoitus, toisaalta valtaosin kartta pohjautuu huolellisesti tehtyihin suunnistuskarttoihin. Olennaisilta osin rastien läheisyydessä kartan taso vastaa suunnistuskarttaa.

Kielletyt alueet

Piha-alueille meno on ehdottomasti kielletty, alueet merkitty vihertävällä värillä karttaan. Mikäli tie kulkee piha-alueen läpi ja sitä ei ole erikseen merkitty kielletyksi, saa tietä käyttää kunnioittaen asukkaiden yksityisyyttä

Kaikilla pelloilla kulkeminen ehdottomasti kielletty!

Rautatietä pitkin ei saa kulkea, ylittäminen kohtisuoraan sallittu äärimmäistä varovaisuutta noudattaen (rata päivittäisessä käytössä!)

Valtatie 5 : Käytettävä yli/alikulkuja , tiellä liikkuminen ehdottomasti kielletty.

Kotkatharjun alueen suojelualueet ja ampumarata-alue(merkitty karttaan punaisella viivoituksella, itäkartan keskiosassa). Suojelualueella olevaa ulkoilupolkua voi käyttää

Lentokenttäalue ja golfkenttä ovat kiellettyä aluetta

Muut karttaan merkityt kielletyt alueet (punainen viivoitus tai ruksimerkintä)

Rata

Kilpailujoukkueet saavat valita reittinsä vapaasti. Maastossa on kaikkiaan 43 rastia.

Alueen halkaisee luoteis-kaakkoissuunnassa kulkeva hiekkainen harjualue, jossa runsaasti suppia. Tämän osan pienipiirteisyys ja runsaat korkeuserot tekevät siitä sekä fyysisesti että suunnistustaidollisesti haastavan. Muualla alue on suurpiirteisempää, tiestöä on kohtalaisen reilusti ja runsaasti peltoja. Myös alueen runsaat vesistöt lisäävät haastetta reittisuunnitteluun. Maastossa on paikoin edelleen viimekesäisten myrskyjen aiheuttamia tuulenkaatokasoja, jotka hankaloittavat kulkua. Niitä ei ole merkitty karttaan niiden runsauden ja pienen koon takia

Rastit

Rastit on merkitty oranssi-valkoisella rastilipulla. Lisäksi rasteilla on emit-leimasin. Rasteilla on myös pieni vanerinpala rastiprikkana, jos leimasinta ei löydy, voi siitä varmistaa olevansa oikeassa paikassa. Ilmoitathan välittömästi kisajärjestäjille ilkivallasta rastilla. Puh 040-1895407.

Lähtöalueella on mallirasti.

Rastit on numeroitu 20 -99. Kaksinumeroisen rastin ensimmäinen numero ilmaisee rastin pistearvon. Esimerkiksi 24 antaa 2 pistettä ja rasti 71 on 7 pisteen arvoinen. Maastossa olevat juomarastit on merkitty rastimääritteisiin. Juomarastit ovat lähteitä, tai vesiastioita. Peseytyminen juomarasteilla on ehdottomasti kielletty!

Leimaus

Kilpailussa käytetään emit-leimausjärjestelmää. Emit-kilpailukortti tulee nollata lähdössä ja leimata jokaisella rastilla, jonka pisteet joukkue haluaa hyväkseen. Kaikkien joukkueen jäsenten on kosketettava rastilippua tai leimasinta!

Joukkueet ovat vastuussa siitä, että he nollaavat emit-kilpailukorttinsa lähtöalueelle mennessä. Kadonneesta lainaemit-kortista perimme 55 €.

Rasteilla käynti ja reitillä kulku

Joukkueen jäsenten tulee liikkua koko kilpailun ajan yhdessä eli alle 20 metrin etäisyydellä toisistaan. Kilpailunumero tulee olla koko kilpailun ajan näkyvissä, eikä sitä saa taittaa. Joukkueiden käyttäytymistä valvotaan. Kilpailijat eivät saa levätä alle sadan metrin etäisyydellä rastipisteestä, ellei rasti ole myös juomarasti. Kilpailijat eivät saa turmella rastia, vesipistettä tai mitään muuta järjestäjien pystyttämää rakennetta. Liikennesääntöjä on ehdottomasti noudatettava! Roskaaminen johtaa joukkueen hylkäämiseen. Kilpailun aikana tarvittavia varusteita ei saa viedä maastoon etukäteen ja kaikki maastoon viedyt tarvikkeet tulee tuoda maaliin tai huoltoalueelle. Polkupyörän väliaikainen jättäminen reitin varrelle sallittu, mutta lähdössä ja maalissa se on oltava kaikilla joukkueen jäsenillä mukana.

Alueella on runsaasti ratsastustalleja, jos kohtaat hevosia maastossa, ohita ne kauempaa rauhallisesti kävellen. Maastossa esiintyy myös kyykäärmeitä, jos sellainen puree, tulee kilpailu keskeyttää ja hakeutua lääkärin hoitoon.

Lähtö

Lähtö tapahtuu yhteislähtönä nauhalla rajatulta lähtöalueelta kilpailukeskuksesta, jonne kaikki joukkueen jäsenet kokoontuvat hyvissä ajoin ennen lähtöä. Emit-kortin nollaus tehdään lähtökarsinaan mentäessä, nollaus aloitetaan 20 min ennen lähtöä ja lopetetaan 5 min ennen lähtöä. Kilpailijat saavat lähteä haluamaansa suuntaan lähtöalueelta lähtömerkin jälkeen. Varaslähdön ottaneet joukkueet hylätään. Huomioi lähdössä turvalliset tienylitykset!

Maali

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailijoiden tulee saapua maaliin yhtä aikaa niin, että emit-kortin haltija tulee jonossa viimeisenä ja leimaa maalileimasimessa. Tämä leimaus määrittää joukkueen maaliintuloajan. Maaliin tulee saapua viimeistään:
klo 15:00:00 mennessä (4 h sarja)
klo 19:00:00 mennessä (8 h sarja).

Kustakin alkavasta myöhästymisminuutista rangaistaan yhdellä sakkopisteellä. 15 minuutin myöhästyminen johtaa hylkäämiseen.

Pakolliset varusteet

Turvallisuuden takaamiseksi joukkueilla tulee olla mukanaan toimiva matkapuhelin vesitiiviisti pakattuna ja ensiapupakkaus, jossa on ainakin ensiside tai kaksi sideharsorullaa, laastaria ja urheiluteippiä. Puhelimeen tulee tallettaa järjestäjien numero 040 1895407.

Lisäksi jokaisella kilpailijalla tulee olla kilpailunumero, juomapullo tai -pussi sekä tuulenpitävä takki. Polkupyöräsarjassa kypärä pidettävä päässä koko kilpailun ajan.

Ensiapu

Joukkueilla tulee olla ensiapupaketti, ks. Pakolliset varusteet. suosittelemme myös varalta kyypakkausta.

Onnettomuustilanteet

Mikäli joukkueelle sattuu maastossa onnettomuus, tulee siitä ilmoittaa puhelimitse kilpailun järjestäjille mahdollisen lisäavun toimittamiseksi onnettomuuspaikalle. Mikäli onnettomuus aiheuttaa välitöntä hengenvaaraa, tulee apua soittaa yleisestä hätänumerosta 112. Mikäli kyseessä on pienempi onnettomuus, tavoitat järjestäjät numerosta 040-1895407. Joukkueiden tulee tallentaa tämä numero kilpailun aikana mukanaan kantamaansa matkapuhelimeen. Myös mahdolliset tekniset ongelmat, esimerkiksi rasteille tehty ilkivalta tulee ilmoittaa tähän numeroon.

Peseytyminen

Kilpailukeskuksessa on kilpailun jälkeen peseytymismahdollisuus hotellin pukeutumistiloissa .

Ruokailu kisan jälkeen

Kisan päättymisen jälkeen tarjoillaan ruokaa rekisteröinnissä saatua lippua vastaan hotellin ravintolasalissa

Palkintojenjako

8 h sarjojen palkinnot jaetaan n. klo 20 tulosten selvittyä. Lisäksi arvotaan palkintoja kaikkien osallistujien kesken, voittajien nimet julkaistaan listalla kilpailukeskuksessa kisan jälkeen, palkinnot noudettavissa infosta kilpailunumeron esittämällä. Palkintoja ei jälkeenlähetetä!