Tervetuloa suunnistamaan Pohjois-Savoon, Leppävirralle

 

Lajia tuntematon voi ajatella suunnistuskilpailujen järjestämisen olevan yksinkertaista. Tarvitsee vain osoittaa suomalaisesta metsämaastosta lähtöpaikka ja antaa kartat käteen osallistujille. Suunnistajat suunnistavat sen jälkeen ja tulevat ajallaan maaliin.

Itselleni, nyt 6-7.9. 2008 Leppävirralla järjestettävien SM- pitkä matka R1 kilpailun valtaisa järjestelytyö, on avautunut vähitellen vuodesta 2004 alkaen jolloin yksi monista aktiivisista talkoolaisista, Paavo Issakainen , kävi asiaa ensimmäistä kertaa esittelemässä. Epävirallista ”ropakantaa” hän oli harrastanut nyt toteutuvan suurtapahtuman saamisesta Leppävirralle jo vuosia aiemmin aloittaen.

Perinteikäs suunnistusseura Savon Suunta ry sai järjestämisvastuun vuonna 2006. Jo sitä ennen kilpailujen hyväksi oli tehty paljon valmistelevaa työtä. Yksinomaan kartoitettavaa maastoaluetta on ollut noin 12 km2.

Alue on vaativa ja kaunista mäki-, ja kylämaisemaa. Poikkeuksellisen lisän antaa kilpailualueella sijaitseva Orinoron suojeltu rotkoalue.

Maastossa ennakoidaan rasteja hakevan yli tuhat suunnistajaa. He ja heidän mukanaan tulevat kisavieraat tarvitsevat runsaasti majoitus-, ruokailu-, ym. palveluja. Kisaviikonloppu on erinomainen tehdä samalla tunnetuksi niin Leppävirran kuin koko Varkauden alueen matkailu-, ym. palveluja. Tuo mahdollisuus kannattaa aina erilaisten suurtapahtumien yhteydessä hyödyntää hyvin sekä panostaa siihen ammattimaisesti alueen matkailu-, ym. yritysten kanssa.

 

Lukuisat tahot ja henkilöt ansaitsevat kiitokset kisajärjestelyistä. Leppävirran kunta on panostanut aktiivisesti vuosia eri lajien hyväksi luomalla tiloja ja tukemalla toimintaa. Näiden kisojen yhteydessä valmistettu maastokartoitus ja kartta-aineisto on arvokas sekä pysyvä lisä suunnistuksen edistämiseksi niin Leppävirralla kuin Pohjois-Savossa laajemmin.

Urheilulajeja, liikuntaa arvostetaan tänään yhä laajemmin osana kaiken ikäisten kansalaisten terveyden edistämistä. Terveysliikunta- käsite on tuonut uuden sisällön kaikkien lajien arvostukselle. Suunnistus – niin huippu- kuin harrastajatasolla - on mitä parhainta terveysliikuntaa.

Leppävirran kunnan panostuksen lisäksi vielä suuremmat kiitokset ansaitsevat järjestäjäseuran Savon Suunnan lukuisat aktiivit sekä suuri talkoohenkilöiden joukko. He lopullisesti mahdollistavat suuret urheilutapahtumat kaikissa lajeissa.

Eläköön edelleen talkootyö Pohjois-Savossa liikunnan, kulttuurin, nuorisotyön ym. yhteydessä – ja ymmärtäköön sen merkityksen oikein myös verottaja maamme hallituksen ohjauksessa ! 

 

Toivotan kilpailijat, kisavieraat, tukijat, kannustajat ja runsaan yleisön lämpimästi tervetulleeksi suunnistuksen Suomenmestaruuskilpailujen pääkilpailuun Leppävirralle.

 

Tervetuloa !

 

Kilpailun suojelija

 

Jussi Huttunen

maakuntajohtaja

Pohjois-Savo

 ________________________________________________________________________________________

 

Tervetuloa Leppävirralle!

 

Suunnistus on monipuolista ja hienoa urheilua ja kuntoilua. On erinomaista, että lajia opetetaan ja harrastettiin osana koululiikuntaa ja varusmiespalvelusta. Fyysinen rasitus, kartan- ja maastonlukutaito ja luontokokemus yhdistyvät oivalla tavalla. Kansainvälisissä mittelöissä menestyvät suunnistajamme ovat hyviä esikuvia nuorillemme ja houkuttelevat uusia harrastajia lajin pariin. Järjestävä seura Savon Suunta yhteistyökumppaneineen on tehnyt kovan urakan pitkän matkan SM-kisojen onnistuneeksi läpiviemiseksi Leppävirran Mustinmäen kauniissa maastoissa. Toivon leppävirtalaisten puitteiden tarjoavan antoisan kokemuksen niin kilpailijoille kuin katsojillekin siten, että haluatte viihtyä ja vierailla Leppävirralla vastakin.

 

Markku Tervahauta

kunnanjohtaja

Leppävirran kunta